Klub Taekwon-Do w Łomazach
VIP
dla mnie to sie boks podoba bo mamy utalentowanuch polaków w tym sporcie a co najważniejsze z wybitnumi osiągnięciami...)
VIP
wow....a moze jeszcze walki w klatkach,co????heheh
Gdyby nie Taekwondo, pomyślałąbym o JetKunDo, tylko że słyszałam że to w Polsce bardzo trudno znaleźć bo są chyba tylko 3 szkółki,i tylko jedna z prawdziwego zdarzenia w Poznaniu.... także cieszę się że jest Taekwondo
10 Cup
Nie pisze się JetKunDo, tylko Jeet Kune Do. Poza tym szkoła Jeet Kune Do w Łodzi też jest z prawdziwego zdarzenia.
Ja chciałabym trenować kung-fu i może ninjitsu czy jaktam to się nazywa bo podobno jest bezkonkurencyjne a oprucz może posługiwanie się mieczem Katana albo nunchaku...
10 Cup
Nie lubie wycieczek do Warszawy. Są takie nuuudnee.....Nikomu bym nawet nie pokazała go gdybym miała. (jeszcze by się zniszczył i co?)Trenowałabym dla samego trenowania. Narazie każda sztuka walki to dla mnie marzenie ściętej głowy.
"Ledwo" Taekwon-Do mogę trenować
Ciesz się z tego co masz bo za chwilę możesz tego nie mieć A co do "biegania po wycieczkach w Warszawie" wg mnie do zwykłej obrony na przysłowiowej ulicy nie trzeba się uczyć jakichś skomplikowanych technik, wystarczy kilka protych, praktycznych i skutecznych, wytrwale i uparcie doskonalić..
Te bardziej skomplikowane przydają się na pokazach, zawodach, lub jeżeli ktoś marzy o karjerze aktorskiej pod tym kątem. Z resztą sam Bruce Lee mówił że w walce na ulicy (nawet!!) wysokie kopnięcia są niepraktyczne....
10 Cup
Nie ma nic bardziej dobijającego niż twoje gadanie...A wracając do tematu to chciałabym trenować też Karate.